Terms-of-service NARG prosedyrer

Prosedyrehåndboken til NARG beskriver de etablerte metodene innenfor alpin redning i Norge. Den skal bidra til å standardisere og kvalitetssikre operasjoner innenfor alpin redning og skal derfor være et dynamisk dokument som hele tiden skal søke å være a jour med hva som til enhver tid er den beste og sikreste metoden. Dette arbeidet skal gjøres i samarbeid med øvrige nasjonale og internasjonale redningsorganisasjoner og relevante kompetansemiljø.

NARG har opprettet et prosedyreutvalg som kontinuerlig skal vurdere revisjon av denne prosedyrehåndboken. Revisjonsforslagene kvalitetssikres gjennom bruk av "revisorer" (medlemmer med spesiell kompetanse på det aktuelle området) utenfor prosedyreutvalget, og endelig godkjenning gjøres av styret i NARG. Prosedyreutvalget velges årlig på årsmøtet i NARG. For å sikre rask distribusjon av nye/reviderte prosedyrer, legges de nye prosedyrene tilgjengelig på det interne lukkede nettet Fronter, og samtlige medlemmer skal få e-mail om endringen.

Håndboken skal være et levende dokument hvor nye metoder og nytt utstyr vurderes og implementeres når behovet melder seg.

Ved helikopteroperasjoner skal metodene og prosedyrene være sammenfallende med de gjeldende prosedyrene for den aktuelle helikopteroperatøren.

Alpin redning er en disiplin som ofte krever stor grad av improvisering. Vi vil understreke at metodene som er beskrevet ikke er en endelig fasit, men vil være retningsgivende for arbeidet som skal utføres. Et viktig eksempel på dette er at det ikke er beskrevet dobbel sikring av klatreren i alle situasjoner. Det er likevel den enkeltes ansvar å etterstrebe doble barrierer der dette ikke er uhensiktsmessig for å løse oppdraget.